دکتر حسین چناری

به سوی استراتژی‌های جدید آموزشی/یادداشت دکتر چناری در روزنامه مردم سالاری

86
دوشنبه, 26 شهریور 1403
  • چهارشنبه 22ام آذر 1402
معلمان اغلب با دو سؤال بزرگ روبه رو می‌شوند: مردم چگونه یاد می‌گیرند و چگونه می‌توانند آن را در یک زمینه دائماً در حال تغییر بهتر انجام دهند؟
تدریس خوب یک هنر همیشه در حال تکامل است. همانطور که چشم‌انداز آموزشی تغییر می‌کند، برای معلمان مهم است که در مورد مؤثرترین استراتژی‌های آموزشی به روز بمانند. استراتژی‌های آموزشی نوآورانه می‌تواند به معلمان کمک کند تا به همه دانش‌آموزان خود دسترسی پیدا کنند و یک تجربه یادگیری معنادار ارائه دهند.
استراتژی‌های نوآورانه تدریس همیشه به معنای معرفی جدیدترین و بهترین فناوری در کلاس درس نیست. در عوض، آموزش نوآورانه، فرآیند معرفی فعالانه راهبردها و روش‌های آموزشی جدید در کلاس درس است. هدف از معرفی این راهبردها و روش‌های آموزشی جدید بهبود نتایج تحصیلی و رسیدگی به مشکلات واقعی برای ارتقای یادگیری است.
از بسیاری جهات، استفاده از استراتژی‌های آموزشی نوآورانه در کلاس درس، درک ضمنی این نکته است که روش‌های تدریس را می‌توان بهبود بخشید و نیاز به رشد و توسعه را پذیرفت و البته این همان چیزی است که ما از دانش‌آموزان می‌خواهیم.
بنابراین، استراتژی‌های آموزشی نوآورانه با ذهنیت رشد و پیشرفت و ارتقا شروع می‌شود. ما فضایی را برای بهبود تشخیص می‌دهیم و وقت خود را صرف تحقیق و اندیشیدن به استراتژی‌های بهتر برای آموزش دانش‌آموزان می‌کنیم. ما استراتژی جدیدی ایجاد می‌کنیم یا روش‌های موجود را دوباره می‌آزمائیم. ما ریسک می‌کنیم. ممکن است شکست بخوریم اما دوباره تلاش می‌کنیم. ما تکرار می‌کنیم و با انجام این کار، فرهنگ نوآوری و خلاقیت را در کلاس درس ایجاد می‌کنیم که این فرایند دانش‌آموزان را نیز به نوآوری تشویق می‌کند.
اما قبل از برنامه‌ریزی باید خودمان را جای دانش‌آموزان بگذاریم. به عنوان یک دانش‌آموز، آیا با نشستن در صندلی‌ برای یک سخنرانی ۴۵ دقیقه‌ای، از کلاس بیشتر سود می‌بریم؟ یا با شرکت فعال در کلاس از طریق مشارکت در کلاس درس مبتنی بر پرسش و پاسخ، همکاری در پروژه‌ها و حل مسئله، بیشتر یاد می‌گیریم؟
این استراتژی‌ها برای الهام بخشیدن به خلاقیت و موفقیت در کلاس درس استفاده می‌شوند. تغییر ضروری است و از طریق تغییر، ما ناگزیر هستیم که شکست بخوریم و باز هم شکست را تجربه کنیم. البته شکست لازم است. یکی از مهم‌ترین درس‌هایی که به دانش‌آموزانمان می‌دهیم این است که آن‌ها باید تلاش کنند و اگر شکست خوردند، اشکالی ندارد. تا زمانی که از آن درس بگیریم و دوباره تلاش کنیم، شکست اشکالی ندارد.
با ورود به دنیای دیجیتال به نظر می‌رسد که ما در حال جهش بزرگی به سمت فضای تدریس کاملا جدیدی هستیم. البته لازم نیست کل استراتژی تدریس را تغییر دهیم بلکه باید به این فکر کنیم که چگونه می‌توانیم از هر استراتژی برای یک درس خاص استفاده کنیم. ممکن است عده‌ای از یادگیرندگان به تمرین یادگیری پروژه‌محور مایل باشند در حالی که برخی دیگر از استراتژی طوفان فکری، کلاس درس مبتنی بر بازی گروهی، کلاس درس مبتنی بر کنفرانس یا کلاس درسی برای آموزش توسط خود دانش‌آموزان استقبال کنند. باید همواره در نظر داشت هدف از آموزش ترویج یادگیری است و استراتژی‌هایی که ما به کار می‌بریم برای ترویج یادگیری هستند و آزمودن راهبردهای مختلف در کلاس یک فرآیند تکراری اما رو به است که به ما کمک می‌کند دائما شیوه‌های یادگیری را به طور مؤثرتر و موفقیت‌آمیزتری ارتقا دهیم.

/https://www.avicennacollege.ge/per

یک دیدگاه بنویسید

اشتراک گذاری با